Besök museet innan vintern tar slut!

Tänk på att boka in ett besök på Scouternas Museum för avdelningen, innan vintern är slut och vårhajker och båtrustningar kräver allt mer programtid. Eller låna museet för ett möte med styrelsen, arbetsgruppen för sommarlägret osv. Gå till bokningssidan. Dessutom Läs mer »

Dags att boka in museibesök under hösten

Kom ihåg att lägga in ett besök på Scouternas Museum i höstterminsprogrammet för avdelningen. Ni kan också planera in ett möte för styrelsen eller en arbetsgrupp där. Gå till bokningssidan. Dessutom håller museet öppet för obokade besök under den andra Läs mer »

Kvar i stan? Gäst i Stockholm?

Ifall du inte får tillräckligt med scouting i sommar på annat sätt,passa då på att titta in på Scoutmuseet! Och om du har gäster på besök i Stockholm, eller själv turistar här, då är Scoutmuseet ett litet annorlunda utflyktsmål. I Läs mer »

Georg Sterzel har gått hem

Georg Sterzel, scoutledare, scouthistoriker och scoutarkivarie, blev 84 år. Han var under decennier en centralgestalt inom svensk scouthistorisk forskning. Här försöker vi ge en bild av människan Georg och hans betydelse.   Georg har nu nått sluttecknet i livets spårning, Läs mer »

Virtuella utställningen

Nu finns det även en del bilder att titta på i den Virtuella utställningen.

Virtuella föremålssamlingen

Nu har det kommit in litet innehåll i den Virtuella föremålssamlingen, mer kommer allt efter som vi lägger in det.

Besöksrekord på museet

Det första kvartalet 2017 slog Scouternas Museum nytt besöksrekord. Sammanlagt antal besökare under januari – mars blev över 400 stycken!

Flytt av verksamheten

Den sista mars 2017 kommer Scouternas arkivverksamhet att ha flyttat ut från lokalerna på distriktskansliet vid Fridhemsgatan. Därefter kommer både arbetsarkiv och arkivarbetsplatser att finnas i Örnsberg. Det betyder att allt jobb med arkiv och museum nu blir samlat på Läs mer »

Välkommen till vår nya webbplats

Vår webbplats är under arbete, välkommen åter! Är det något speciellt du vill ha på sidan? Kontakta webbredaktören på erik@edkonsult.se