Gerd Ek och Lennart Eriksson har lämnat oss

Gerd Ek avled den 13 mars i år, och Lennart Eriksson den 8 april. Båda var centrala för bevarandet av svensk scoutings historia. Gerd var under 18 år ordförande för arkiv- och museiverksamheten, 1989 – 2007. Hon utsågs därefter till Läs mer »

Scoutmuseet efterlyser

På Scoutmuseet bevarar vi det som har tryckts och skrivits om scouting i Sverige. Genom åren har museet och arkivet samlat på sig en mängd böcker, trycksaker, rapporter, avhandlingar, pressklipp mm. Ändå finns det fortfarande hål, som behöver fyllas. Släng Läs mer »

Gruppbesök utan bokning

I kalendariet här bredvid ser du när du kan göra ett spontant besök på Scoutmuseet utan att boka tid i förväg. Men om ni funderar på att komma med en hel grupp då, så hör av er i förväg för Läs mer »

Besök museet innan vintern tar slut!

Tänk på att boka in ett besök på Scouternas Museum för avdelningen, innan vintern är slut och vårhajker och båtrustningar kräver allt mer programtid. Eller låna museet för ett möte med styrelsen, arbetsgruppen för sommarlägret osv. Gå till bokningssidan. Dessutom Läs mer »

Dags att boka in museibesök under hösten

Kom ihåg att lägga in ett besök på Scouternas Museum i höstterminsprogrammet för avdelningen. Ni kan också planera in ett möte för styrelsen eller en arbetsgrupp där. Gå till bokningssidan. Dessutom håller museet öppet för obokade besök under den andra Läs mer »

Kvar i stan? Gäst i Stockholm?

Ifall du inte får tillräckligt med scouting i sommar på annat sätt,passa då på att titta in på Scoutmuseet! Och om du har gäster på besök i Stockholm, eller själv turistar här, då är Scoutmuseet ett litet annorlunda utflyktsmål. I Läs mer »

Georg Sterzel har gått hem

Georg Sterzel, scoutledare, scouthistoriker och scoutarkivarie, blev 84 år. Han var under decennier en centralgestalt inom svensk scouthistorisk forskning. Här försöker vi ge en bild av människan Georg och hans betydelse.   Georg har nu nått sluttecknet i livets spårning, Läs mer »

Virtuella utställningen

Nu finns det även en del bilder att titta på i den Virtuella utställningen.

Virtuella föremålssamlingen

Nu har det kommit in litet innehåll i den Virtuella föremålssamlingen, mer kommer allt efter som vi lägger in det.

Besöksrekord på museet

Det första kvartalet 2017 slog Scouternas Museum nytt besöksrekord. Sammanlagt antal besökare under januari – mars blev över 400 stycken!