Föremål

Här är det meningen att du ska kunna titta på alla föremålen i Scoutmuseets föremåls­samling, både på dem som finns i utställningen och sådana som ligger gömda i förrådet.
Välkommen in!

Eftersom Scouternas Museum har fler än 5 000 förtecknade föremål, så är det här ett stort projekt. Uppgiften att fotografera föremålen och publicera bilderna på dem utförs av en ideell arbetsgrupp, som träffas regelbundet för att jobba med detta. De arbetar flitigt, men det kommer ändå att dröja innan samtliga föremål även finns i den virtuella föremålssamlingen. Du är välkommen att förstärka arbetsgruppen!

Så här fungerar den virtuella föremålssamlingen

Klicka på länken här nedan för att öppna samlingen. På dess första sida väljer du den huvudgrupp i samlingen, som du är intresserad av. På huvudgruppens sida väljer du sedan vilken undergrupp av föremål, som du vill titta närmare på.

Du kan också söka i hela den virtuella föremålssamlingen eller i en huvudgrupp efter exempelvis en viss typ av föremål. (Sökfunktionen är dock inte färdig ännu.)

När du klickar på bilden av ett föremål, visas en större bild av det. Klicka en gång till för att komma tillbaka till de mindre bilderna.

Från varje undergrupp finns en länk tillbaka till den aktuella huvudgruppen. Med länken Start upptill på sidan kommer du tillbaka till sidan med alla huvudgrupperna.

Öppna den virtuella föremålssamlingen >> (Öppnas i ny flik)